Klarinetles Amsterdam

Klarinetles Amsterdam

Wil je graag  klarinetles in Amsterdam?

Klarinetles Amsterdam.

Hallo, Ik ben Anton en ik geef klarinet en saxofoon les in Amsterdam.

Houd je van klassieke muziek? Of misschien meer van jazz? Ik kan deze beide stijlen heel goed spelen! Ik ben begonnen met mijn klassieke muziekstudie aan het Prins Claus conservatorium in Groningen en heb mijn bachelorstudie afgerond aan het Fontys conservatorium in Tilburg. Dit jaar ben ik begonnen aan de master jazzklarinet aan het conservatorium van Amsterdam.

Ik vind het geweldig om met medemusici tot een fantastische uitvoering te komen. Elke dag leer ik iets nieuws en word ik steeds beter, waardoor het spelen op de klarinet alleen maar leuker en leuker wordt.

Toch is de klarinet een niet al te makkelijk instrument! Ook voor mij is het heel vaak lastig het klarinetspel volledig onder de knie te krijgen. Naast de fantastische lessen die ik op het conservatorium heb gevolgd, moest ik ook veel zelf ontdekken. Ik weet heel goed hoe je problemen bij het klarinetspel (zoals articulatie, ademhaling, mooie toonwaliteit, frasering etc.) kunt oplossen om het  spelen zo leuk en plezierig mogelijk te maken.

Neem gerust contact op met mij voor een gratis proefles:

Tel. 06 – 20 18 65 13

a.v.jakimenko@gmail.com

facebook.com/klarinettist.antonjakimenko

klarinetles Amsterdam
klarinetles Amsterdam

 

CV

Anton Jakimenko (1990) is geboren in Tashkent, in de voormalige Oezbeekse Socialistische Sovjetrepubliek.

Op zijn 8ste begon hij met pianolessen.

Toen hij 10 was, vroeg zijn familie in Nederland asiel aan. In Nederland kwam hij in een asielzoekerscentrum terecht.

Toen hij bijna 12 was, kreeg hij weer de kans om zijn muzikale talenten te ontwikkelen.
In 2004 werd hij, na slechts anderhalf jaar les te hebben gehad van zijn vader, toegelaten tot de Jeugd Talentklas van het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Zijn docent daar was Reinier Hogerheijde.

In 2009 werd hij toegelaten tot het eerste jaar aan het Prins Claus Conservatorium.
Daar studeerde hij 2 jaar lang bij de Franse klarinettist Pierre Lafay. In 2011 besloot Anton om zijn studie te vervolgen bij Lars Wouters van den Oudenweijer aan het Fontys Conservatorium te Tilburg.

Anton won twee keer een eerste prijs op het Prinses Christina Concours in Groningen.
Hij heeft in 2009 soloconcerten gegeven met het Noord Nederlands Orkest en het Drents Symfonie Orkest. Hij heeft masterclasses gevolgd bij Reinier Hogerheijde, Pierre Lafay,  Karl Leister, Charles Neidich, Martin Fröst, Hermann Stefansson, Julien Hervé, Andreas Schablas, Martin Spangenberg.

In het voorjaar van 2016 heeft Anton een jonge, internationale band opgericht. De band wordt gedreven door de zoektocht naar een origineel geluid. Dit geluid begint met de combinatie van bes-klarinet en een moderne jazz ritmesectie. Dit is een zelden gehoorde combinatie in onze tijd in de moderne jazz.

Momenteel studeert Anton op het conservatorium van Amsterdam, master jazzklarinet.

Klarinetles Amsterdam klarinetles amsterdam

klarinetles amsterdam

klarinetlessen amsterdam