Saxofoonles Amsterdam

Saxofoonles Amsterdam

Wil je graag saxofoonles in Amsterdam?

saxofoonles amsterdam

Hallo! Ik ben Anton en ik geef saxofoonles in Amsterdam.

Wil je graag saxofoon leren spelen? Leren improviseren of gewoon simpel plezier hebben met saxofoon spelen? Ik kan je hierbij helpen!  

Ik ben zelf begonnen met mijn klassieke muziekstudie aan het Prins Claus conservatorium in Groningen en heb mijn bachelorstudie afgerond aan het Fontys conservatorium in Tilburg. In 2016 ben ik begonnen aan mijn jazzmaster op het Conservatorium van Amsterdam. Nu zit ik in mijn tweede jaar van mijn jazzmaster.

Ik vind het geweldig om met medemusici tot een fantastische uitvoering te komen. Elke dag leer ik iets nieuws en word ik steeds beter, waardoor het spelen op de saxofoon en de klarinet alleen maar leuker en leuker wordt.

Toch is de saxofoon een niet al te makkelijk instrument! Ook voor mij is het heel vaak lastig het saxofoonspel volledig onder de knie te krijgen. Naast de fantastische lessen die ik op het conservatorium heb gevolgd, moest ik ook veel zelf ontdekken. Ik weet heel goed hoe je problemen bij het saxofoonspel (zoals articulatie, ademhaling, mooie toonkwaliteit, frasering etc.) kunt oplossen om het  spelen zo leuk en plezierig mogelijk te maken.

Ik hoop je graag te ontmoeten zo dat jij er ook plezier hebt met de saxofoon!

Neem gerust contact op met mij voor een gratis proefles:

Tel. 06 – 20 18 65 13

a.v.jakimenko@gmail.com

facebook.com/klarinettist.antonjakimenko

saxofoonles amsterdam

CV

Anton Jakimenko (1990) is geboren in Tashkent, in de voormalige Oezbeekse Socialistische Sovjetrepubliek.

Op zijn 8ste begon hij met pianolessen.

Toen hij 10 was, vroeg zijn familie in Nederland asiel aan. In Nederland kwam hij in een asielzoekerscentrum terecht.

Toen hij bijna 12 was, kreeg hij weer de kans om zijn muzikale talenten te ontwikkelen.
In 2004 werd hij, na slechts anderhalf jaar les te hebben gehad van zijn vader, toegelaten tot de Jeugd Talentklas van het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Zijn docent daar was Reinier Hogerheijde.

In 2009 werd hij toegelaten tot het eerste jaar aan het Prins Claus Conservatorium.
Daar studeerde hij 2 jaar lang bij de Franse klarinettist Pierre Lafay. In 2011 besloot Anton om zijn studie te vervolgen bij Lars Wouters van den Oudenweijer aan het Fontys Conservatorium te Tilburg.

Anton won twee keer een eerste prijs op het Prinses Christina Concours in Groningen.
Hij heeft in 2009 soloconcerten gegeven met het Noord Nederlands Orkest en het Drents Symfonie Orkest. Hij heeft masterclasses gevolgd bij Reinier Hogerheijde, Pierre Lafay,  Karl Leister, Charles Neidich, Martin Fröst, Hermann Stefansson, Julien Hervé, Andreas Schablas, Martin Spangenberg.

Na zijn 24ste raakte Anton geinteresseerd in improvisatie en begon zich in de jazzmuziek te verdiepen. In 2016 werd hij toegelaten tot de master jazz klarinet aan het Conservatorium van Amsterdam, een unieke muziekopleiding.

Anton wordt gedreven door de zoektocht naar een origineel geluid. Dit geluid begint met de combinatie van bes-klarinet en een moderne jazz ritmesectie. Dit is een zelden gehoorde combinatie in onze tijd in de moderne jazz.

 

 

 

Saxofoonles amsterdam

Saxofoonles amsterdam